Croatian(HR)English (United Kingdom)
HDIR-4: "From Bench to Clinic" - The 4th Meeting with International Participation, November 3-4, 2016

hdir-4_banner

The Croatian Association for Cancer Research (Hrvatsko društvo za istraživanje raka, HDIR) has organized its 4th meeting, HDIR-4, on November 3-4, 2016 in Zagreb, Croatia. This fourth meeting, subtitled ''From Bench to Clinic'', again bought together cancer researchers from basic and translational cancer research.

Više...
 
HDIR-3: "From Bench to Clinic" - The 3rd Meeting with International Participation, November 6-7, 2014

HDIR-3_banner

We are pleased to inform you about the HDIR-3: "From Bench to Clinic" - The 3rd Meeting with International Participation, which will be held on November 6-7, 2014 in Hotel International, Zagreb, Croatia.

Više...
 
HDIR-2 - Druga konferencija s međunarodnim sudjelovanjem: “Od bazičnih istraživanja do klinike”

hdir2

 

Hrvatsko društvo za istraživanje raka (HDIR) je 08 i 09. studenog 2012. u Hotelu International u Zagrebu održalo svoju 2. konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem: HDIR-2: „From Bench to Clinic“ . Konferencija je uspjela okupiti izuzetne izuzetne svjetske i hrvatske stručnjake iz područja istraživanja raka. Konferenciji je prisustvovalo 120 sudionika iz Hrvatske, Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Izraela, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije i prikazana je 41 poster prezentacija.
Najveći broj sudionika bio je s istraživačkih instituta (51%) zatim s fakulteta (29%) te iz medicinskih djelatnosti (16%). Smatramo da je konferencija ostvarila svoja očekivanja - prikaz najnovijih postignuća u bazičnim i kliničkim istraživanjima, te otvaranje mogućnosti za uspostavljanje novih kontakata između znanstvenika iz različitih regija.

Zahvaljujemo svim sudionicima a znanstvenom novaku Laboratorija za nasljedni rak, Zavoda za molekularnu medicinu Instituta „Ruđer Bošković“ dipl.ing. Petru Ozretiću čestitamo na osvojenoj nagradi za najbolji poster pod naslovom „The role of 5` untranslated region in the regulation of PTCH1b gene expression“.

 

Priloge o konferenciji možete pogledati u emisijama HRT-a Trenutak spoznaje (emitirano 22. studenog 2012.) te Znanstvenim vijestima (emitirano 15. studenog 2012.).


Fotogalerija

 
HDIR-1 - Prva konferencija s međunarodnim sudjelovanjem: “Od bazičnih istraživanja do klinike”

hdir1

11.11.2010.g. na Institutu "Ruđer Bošković" održana je HDIR-1 - Prva konferencija s međunarodnim sudjelovanjem: "Od bazičnih istraživanja do klinike" u organizaciji Hrvatskog društva za istraživanje raka. Konferencija je uspjela okupiti izuzetne predavače iz Hrvatske i Europe a prikazano je i preko 50 postera. Prisustvovalo je ukupno 175 osoba čime je interes za konferenciju premašio sva naša očekivanja, što nam je dobar motiv i smjernica za planiranje slijedeće konferencije koja bi se trebala održati za dvije godine.

 

Zahvaljujemo svim sudionicima na sudjelovanju a dipl.ing. Nikolini Stojanović čestitamo na osvojenoj nagradi za najbolji poster pod naslovom "Overexpression of Integrin alpha-v beta-3 in Tongue Squamous Carcinoma Cells (CAL27) Inhibits Migration and Confers Resistance to Several Antitumor Drugs".

Fotogalerija